Stadion Kovony a přilehlý areál se bude opravovat

21.12.2010 16:05

Karviná – Fotbalový stánek známý pod starým názvem Kovona čeká v příštím roce rekonstrukce. V areálu bude nové hřiště s umělým povrchem a osvětlením.

 
Ilustrační fotografie
 

„Rekonstrukce čeká také objekty, kde jsou šatny a sociální zázemí, ocelová střešní konstrukce víceúčelové haly bude vyměněna za novou. Travnaté plochy vylepší závlahový systém a přibude parkoviště s 30 místy“ řekl Michal Sobek, z Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko. Právě přes Radu dorazily na opravu peníze

Práce by měly být ukončeny na začátku roku 2012. Proměna areálu má stát přes 29 milionů korun, z toho je schválená dotace 24,8 milionů korun.

Budova a zázemí stadionu je staré téměř čtyři desetiletí. „Poslední úpravy na kovonském stadionu se datují do roku 1971,“ řekl náměstek primátora Jan Wolf.

Kromě kovonského stadionu je ve městě ještě několik sportovišť, která by potřebovala opravit. „Chystáme projekt na opravu městského fotbalového stadionu. I házenkářská hala by potřebovala opravy. Mimo to jsou ve městě sportoviště u základních a středních škol – ty se nám ale daří opravovat z městských peněz,“ doplnil Wolf.

Získanou dotaci v celkové výši 110 milionů korun z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko použije Karviná kromě stadionu také na rozšíření knihovny a modernizaci čtyř učeben fyziky a chemie základních škol Majakovského, U Studny, Školská a Prameny.

 

Zdroj: Karvinský deník